A sikeres reklamáció titka

garancia

A 2021-es jogszabály változások kapcsán módosultak a reklamációra és garanciára vonatkozó feltételeink.

AlcaPlast - wc-tartályok, szifonok, folyókák, jollyflex

Az AlcaPlast termékekre (szifonok, jollyflex csövek, padlóösszefolyók) az alap garancia 2 év, a wc tartályokra 15 év, a rozsdamentes folyókák beépített részeire pedig 25 év. Bármilyen jellegű problémád merül fel AlcaPlast termékekkel kapcsolatban, kérjük, vedd fel a kapcsolatot kereskedőddel.

A hibás termékekről minden esetben

  • írásos értesítést,
  • fényképet,
  • valamint a vásárlást igazoló dokumentumot kérünk,

Ezt követően bíráljuk el a reklamáció további menetét. A reklamációk kezelése a gyártói egyeztetés után történik. Garanciális csere esetén a hibás terméket vissza kell juttatnunk a gyártóhoz, így csere csak abban az esetben lehetséges, amennyiben a visszaküldés megoldható. Gyári csomagolásból hiányzó alkatrészek esetén kérjük szintén írásban jelezd reklamációdat a pótolandó termék cikkszámának megadásával, amelyhez a csomagolásban található szerelési ábra nyújt segítséget. 


Az AlcaPlast társaság kiterjesztett jótállási időt vállal, amennyiben a szerelés szakszerviz/szakember végzi és ezt a garanciajegy kitöltésével igazolja. A kiterjesztett jótállás érvényesítéséhez a garanciajegy bemutatása szükséges.

Garanciajegy letölthető az alábbi linkre kattintva: 

Letölthető Garancialevél

Gebo - csőkötések, horganyzott idomok

A Gebo és a Gebo Platinum Horganyzott fittingek esetében garanciális cserére csak abban az esetben van lehetőség, ha a hibás terméket visszajuttatod kereskedődhöz. Kérjük, reklamációdat írásban jelezd a vásárlást igazoló dokumentumot és a hibás termékről készült fényképet mellékelve.

Capricorn - osztószekrények, visszacsapó szelepek csatornához, bilincsek, gépészeti kiegészítők

A Capricorn termékekre a garancia az eladástól számított 2 év. A Capricorn esetében garanciális cserére csak abban az esetben van lehetőség, ha a hibás terméket visszajuttatod kereskedődhöz. Kérjük, reklamációdat írásban jelezd a vásárlást igazoló dokumentumot és a hibás termékről készült fényképet mellékelve.

PEPE gázcső - fix- és kihúzható flexi gázcsövek

A Pepe flexibilis gázbekötő csövek esetében garanciális cserére csak abban az esetben van lehetőség, ha a hibás terméket visszajuttatod kereskedődhöz. Kérjük, reklamációdat írásban jelezd a vásárlást igazoló dokumentumot és a hibás termékről készült fényképet mellékelve.

Fv-Plast - PP-R3 csövek és idomok

Az FV-Plast termékekre a garancia 15 év. Bármilyen jellegű problémád merül fel FV-Plast termékekkel kapcsolatban, kérjük, vedd fel a kapcsolatot kereskedőddel. A hibás termékekről minden esetben írásos értesítést, fényképet, valamint a vásárlást igazoló dokumentumot kérünk, ezt követően bíráljuk el a reklamáció további menetét. A reklamációk kezelése a gyártói egyeztetés után történik. FONTOS! Kérünk, hogy keresd elő és készítsd elő a Nyomáspróba Jegyzőkönyvet, amit az átadáskor készítettél.

FV-Plast reklamációs jegyzőkönyv letöltés

Dytron - műanyagcsövek hegesztőgépei

A Dytron gépekre a garancia 2 év. Cégünk rendelkezik teljes körű szerviz szolgálattal, így reklamáció esetén kérjük írásban vedd fel a kapcsolatot kereskedőddel. Garanciális javításra csak abban ez esetben van lehetőség, ha a gyári plombák érintetlenek, valamint a vevő megőrzi a vásárláskor kapott garancia levelet.

Sanipump - szennyvízátemelő szivattyúk

A Sanipump termékekre a garancia 2 év. A teljes körű szerviz szolgáltatást a gyártó, a Sanipump Hungária Kft. vállalja. Non-stop hívható hibaelhárítás: 06-1-285-7977. A vásárláskor őrizd meg a vásárlást igazoló számlát, valamint a garancia levelet.

Ferro és Novaservis - csaptelepek és fürdőszobai kiegészítők

A Ferro és Novaservis termékekre a garancia 5 év. A felmerülő garanciális problémát a Ferro és Novaservis országos márkaszervíz hálózata kezeli, kizárólag a márkaszerviz jogosult a termékek vonatkozásában garanciális ügyeket kezelni, elbírálni, javítást, termékcserét végezni.

A gyártó kizárólag a csomagolásban található garanciajegyet fogadja el. A garanciajegyen minden esetben szerepelnie kell a következőknek:

  • Eladó bélyegzője
  • Eladás dátuma
  • Termék megnevezése, cikkszáma
  • Garanciajegy kitöltő személy neve

Bejelentést írásban lehet tenni az alábbi elérhetőségeken:

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fax: 06 1 791 3049

Tel.: 06 1 791 3045  -  1-es mellék

A garanciális ügyintézéshez készítse elő a vásárlást igazoló bizonylatot (számla/blokk) valamint a termék érvényes -forgalmazó által lebélyegzett és a vásárlás dátumával ellátott- garanciajegyét.

Invena - csaptelepek és fürdőszobai kiegészítők

Az Invena a következő időtartamra vállal garanciát:
- 7 év a vásárlás időpontjától számítva a csaptelepházra
- 5 év a kerámia betétre
- 2 év a vásárlás időpontjától számítva a csaptelep egyéb elemeire, a festett felületekre, a termostatikus csaptelepben lévő termostatikus
szabályzóra, az érintés nélküli csaptelep elektronikus rendszerére.

Letölthető jótállási jegy.


FONTOS!

Összefoglalva. Bármilyen termékünkkel kapcsolatban van reklamációd, 5 dologra mindenképpen szükség van:

- Garanciajegy kitöltése (abban az esetben, ha van ilyen)
- Fénykép a hibás termékről
- Vásárlást igazoló dokumentum
- Hibás termék megléte fizikailag
- Kereskedő vagy gyártó értesítése

Termékcsoport Garancia időtartama Mit kell tenned termékhiba esetén
AlcaPlast termékek

Vásárlástól számított 2 év garancia.

Kiterjesztett jótállási idők, amennyiben a szerelés szakszerviz/szakember végzi és ezt a garanciajegy kitöltésével igazolja. A kiterjesztett jótállás érvényesítéséhez a garanciajegy bemutatása szükséges.

Falsík előtti szerelési rendszerek: 15 év, szelepek: 3 év
WC tartályok és szelepeik: 3 év
Szifonok: 3 év
Műanyag folyókák: 6 év
Padlólefolyók: 6 év 
Rozsdamentes folyókák beépített részeire: 25 év

Kereskedő értesítése a vásárlást igazoló dokumentummal, a hibás termékről készült fényképpel, és a kitöltött garancialevéllel, mely erre a linkre kattintva tölthető le
Gebo - Csőkötések és Horganyzott idomok   Kereskedő értesítése a vásárlást igazoló dokumentummal, és a hibás termékről készült fényképpel
Capricorn épületgépészeti kiegészítők Vásárlástól számított 2 év garancia, Bruttó 250.000.- Ft feletti termék esetén 3 év garancia. Kereskedő értesítése a vásárlást igazoló dokumentummal, és a hibás termékről készült fényképpel
PEPE gázcsövek - Fix és kihúzható   Kereskedő értesítése a vásárlást igazoló dokumentummal, és a hibás termékről készült fényképpel
FV-Plast és FV-Therm Vásárlástól számított 15 év garancia. Cégünk értesítése kitöltött jegyzőkönyvvel, nyomáspróba jegyzőkönyvvel, vásárlást igazoló dokumentummal és a hibás termékről készült fényképpel - FV-Plast reklamációs jegyzőkönyv letöltés
Dytron  Vásárlástól számított 2 év garancia, Bruttó 250.000.- Ft feletti termék esetén 3 év garancia. Kereskedő értesítése a vásárláskor kapott, kitöltött garancia levéllel
Sanipump Vásárlástól számított 2 év garancia, Bruttó 250.000.- Ft feletti termék esetén 3 év garancia. Kereskedő értesítése a vásárláskor kapott, kitöltött garancia levéllel
Ferro és Novaservis

Csaptelepekre: Vásárlástól számított 5 év garancia.*
Alkatrészekre: Vásárlástól számított 2 év garancia.

*Kivételt képeznek a FERRO gyártmányú Basic és Bravo családok, amelyek esetében a jótállás valamennyi alkotóelem esetében 2 év.

- Garanciajegy PONTOS kitöltése
- Fénykép a hibás termékről
- Vásárlást igazoló dokumentum
- Hibás termék megléte fizikailag
- Gyártó azonnali értesítése a következő űrlap segítségével:

Reklamációs bejelentőlap

Csőradiátor Vásárlástól számított 2 év garancia

Kereskedő értesítése a vásárláskor kapott, kitöltött garancia levéllel, mely ezen a linken is letölthető

Invena - 7 év a vásárlás időpontjától számítva a csaptelepházra
- 5 év a kerámia betétre
- 2 év a vásárlás időpontjától számítva a csaptelep egyéb elemeire, a festett felületekre, a termostatikus csaptelepben lévő termostatikus
szabályzóra, az érintés nélküli csaptelep elektronikus rendszerére.

Letölthető jótállási jegy.

 Termek aratol fuggo jotallasi ido

Hibas termek eseten

Irodai elérhetőségünk: 06-1-219-56-23 vagy 24

A TEODOR Szellemisége 9 pontban